szgyf_banner.jpg

 

A projekt azonosítószáma: EFOP-1.8.9-17-2017-00002

A támogatási intenzitása: 100%

 

A nevelésbe vett gyermekek és a program szervezésében közreműködő kollégák a 2018. évhez hasonlóan 2019-ben is lelkesen fogadták a „Legyen sport a szenvedélyed!” elnevezésű tábor lehetőségét.

A nyaralás a Balatonfenyvesi Ifjúsági Üdülőben került megrendezésre 2019. augusztus 26-tól 30-ig, melyen 100 gyermek és kísérőik vehettek részt. A táborozó gyermekek a lakásotthoni nevelésben lévő fiatalok közül kerültek ki. A projekt jóvoltából változatos üdülés várt a gyermekre, nagy hangsúlyt fektetve a sportfoglalkozásokra, az élménypedagógiai módszerekre, valamint a csapatformáló tevékenységekre.

A nyaralás programját az Élményzóna Egyesület biztosította. Az Egyesület az alábbi programelemek megvalósítását vállalta pályázatában délelőtti, délutáni és esti bontásban:

§  csapatépítés, ismerkedés, közösségfejlesztő játékok;

§  csapatjátékok – több állomásos csapatfeladatok, sorjátékok, sorversenyek;

§  népi játékok megismerése;

§  ügyességi vetélkedők;

§  népszerű csapatsportok megismerése, szabályoknak megfelelő kipróbálása – a szabadidő eltöltésének hasznos alternatívái;

§  tábor területén kívüli program, kirándulás, hajókirándulás;

§  együttműködés, problémamegoldás fejlesztése tematikus és specifikus feladatok segítségével.

A tartalmas és mozgalmas programok mellett a szervezők figyelmet fordítottak a gyermekek prevencióval kapcsolatos érzékenyítésére is, de nem maradt el a strandolás, a nagy közös séták és a tábortűz melletti jóleső beszélgetések sem.

A nyaralás számos élményt, szép emléket biztosított kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mindenki vidáman, feltöltődve és jóleső érzésekkel tért haza Pécsre.