szgyf_banner.jpg

A projekt 100%-os Magyar Állami és Európai Uniós támogatással valósul meg.

A projekt befejezésének időpontja: 2020. 02. 29.

 

A pályázat megvalósítása 2019. december 21.-től 2020. február 06. között az alábbiak szerint zajlott:

A pályázat megvalósítása 2019. december 21.-2020. február 06. között az alábbiak szerint zajlott:

Február elején lezárult a „szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését célzó prevenciós programsorozat” második turnusa 6 csoport számára. A tervezett Pécsi És Komlói helyszínek mellett újabb helyszíneként Szigetvár helyett a Mohácsi Gyermekotthon került bevonásra

A szeptemberben újabb csoportok számára indult „Meseterápiás” alkalmak a már bevált helyszínen zajlottak le és zárultak januárban.

Az októberben újabb csoportok számára indult „jövőkép kialakítását” célzó foglalkozássorozat alkalmai, valamint a „családi életre felkészítő program” alkalmai is januárban zárultak.

A nyári táborozások során a tervezett források nem teljes mértékben kerültek felhasználásra, ezért egy jóváhagyott szerződésmódosítás alapján a gyermekek egy „Rekreációs hét” keretében a Siklósi Termál fürdőben tölthettek csoportonként egy-egy napot az élményfürdőzés terápiás hatásait élvezve január második hetében. Sajnos a tervezett részvételi arány nem teljes létszámmal valósult meg az iskolai rendezvények és a gyermekek betegségei miatt, így a teljes átcsoportosított forrás nem került felhasználásra.

Összességében a fenti időszakban a pályázat szakmai megvalósítása megfelelően haladt. A zajló foglalkozások tapasztalatai azt mutatják, hogy a résztvevő gyermekek jól hasznosítható ismereteket szerezhettek a foglalkozásokon aktív szerepet vállaltak, együttműködők voltak. A legnépszerűbb körükben a „Rekreációs hét” volt.