Szép eredmények és élménydús programok a VAN Fesztiválon

kezdőképA Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület XXXII. alkalommal rendezte meg országos fesztiválját, a VAN Fesztivált, melynek idén Szekszárd városa adott otthont. Az eseményre az ország 46 intézményéből közel 700 fő adta be a jelentkezését.

Az egyesület célja többek között a sérült személyek önkifejezésének, társadalmi beilleszkedésének segítése, művészeti tevékenységének felkarolása, speciális módszerek elterjesztése, a különböző művészeti ágakban való aktív részvétel támogatása a nyilvános színrelépés lehetőségének biztosításával.

A Mohácsi Különleges Gyermekotthon neveltjei 3 napot töltöttek a nagyszabású és színvonalas fesztiválon. A rendezvény minden nap színes programokat és művészeti foglalkozásokat biztosított az érdeklődők számára. Koncertek, táncház, sportbemutatók, kreatív műhely és terápiás kutyabemutató tette változatossá az eseményt.

A fellépők különféle kategóriában mutathatták meg tehetségüket: ének, tánc, zene, vers, próza, színjátszás. A mohácsi neveltek két produkcióval is készültek: a kisebbek népi gyermekjátékokat adtak elő, a nagyobbak hagyományőrző cigány néptáncot mutattak be. Mindkét csapat nagy tapsot kapott a közönségtől. A bemutatók színhelye a Babits Mihály Kulturális Központ volt, a szabadtéri programokat a Prométheusz parkban rendezték meg.

A fesztivál védnökei voltak Benedek István Zsolt a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, Fülöp Attila államtitkár, Fekete Péter államtitkár, Ács Rezső Szekszárd város polgármestere és Radó Denise színművész. A rendezvény fővédnökeként köszöntötték Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőt, miniszterelnöki megbízottat.

Képek az eseményről

Nyárköszöntő Fesztiválon jártak a Mohácsi Különleges Gyermekotthon neveltjei

2019. június 17. és 18. napján rendezték meg a VII. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivált, melyen a Mohácsi Különleges Gyermekotthon neveltjei is részt vettek.

A rendezvényt a Károlyi István Gyermekközpont szervezte és koordinálta. Célként határozták meg, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek, valamint az őket kísérő felnőtteknek felejthetetlen élményt nyújtsanak a kulturális és sportrendezvényeken, vetélkedőkön, ismeretátadó és szórakoztató programokon keresztül.

A fesztiválon több helyszínen lehetett változatos feladatokra jelentkezni, volt ökölvívás-oktatás, íjász-, tűzoltóautó és haditechnikai bemutató, vurstli, óriás jenga, műkincsvadászat, logikai rejtvények, totó, állatsimogató, szinkronszínészet, kenuzás, szépségszalon, kreatívsarok és vásár, fesztiválbazár és -fogadó. A színpadon olyan közismert sztárok léptek fel, mint Zsiga Melinda kick-box világbajnok, Madár (Erdei Zsolt világbajnok) a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, Vári Zsolt festőművész, L.L. Junior, Sárközi Anita, Király Viktor és Király Linda zenészek.

A fesztivál 707 résztvevője ötven különböző program közül választhatott a gyermekközpont hatalmas, tavakkal és platánokkal övezett ősparkjában.

A rengeteg élmény mellett a gyermekek apró ajándékokat gyűjtöttek, illetve vásároltak maguknak azokon a fabatkákon, melyeket a különböző feladatok teljesítése után kaptak a szervezőktől. Senki nem távozott üres kézzel.

A vállalkozó kedvű fiatalok komolyabb versenyekre is jelentkezhettek, a Baranya MGYK neveltjei ügyesen teljesítettek. Kovács Gábor a horgászversenyen 3. helyezést ért el, nyereménye egy szép horgászbot és a horgászathoz szükséges és hasznos kiegészítő eszközök. A tehetségkutató versenyen Orsós Ferenc, Bogdán Attila, Horváth Ádám és Kovács Gábor a dobogó első fokára állhattak hagyományőrző cigánytáncukkal, díjuk egy videoklip, melyet az A Hang Stúdió forgat le a közeljövőben. Orsós Ferenc a három kisorsolt fesztiválkerékpár egyikét is megnyerte.

A mohácsi neveltek élményekkel, ajándékokkal, szép eredményekkel és új barátságokkal gazdagodva, boldogan érkeztek vissza gondozási helyükre.

Nyarat megízesítő finom falatok

A nyár mindig sok élményt és kalandot tartogat a gyermekek számára, táborozások, strandolások és kirándulások színesítik a fiatalok napjait. A szabadidő hasznos eltöltése során fontos figyelmet fordítani a közös, barátokkal és társakkal elköltött étkezésekre is, melyek a gasztronómiai élvezeteken túl közösségformáló erővel bírnak. Utóbbi célt hivatott támogatni a PTE Kancellária nagylelkű felajánlása is. A Kancellária kollektívája közel 150 darab rétest és 150 darab csomagolt debreceni kolbászt adományozott a Baranya MGYK intézményének, hozzájárulva a finom nyári lakomákhoz. A réteseket az intézmény munkatársai a nevelőszülőnél nevelkedő gyermekek nyári táborába vitték a Dombay-tóra, ahol kicsik és nagyok jóízűen fogyasztották a süteményeket. A kolbászok egy nagyobb volumenű kertiparty részét fogják képezni a Sikondán megrendezésre kerülő Családi Napon.

Ezúton is köszönjük a PTE Kancellária felajánlását és támogatását!

DSC_3924 DSC_3923

1 2 3 65