Karácsonyi Ünnepség Baranya MGYK-ban

kezdőDecember 19-én az intézmény vezetősége színvonalas ünnepség keretében mondhatott köszönetet a kollégák egész éves kitartó és elhivatott munkájáért, majd egy közös karácsonyváró ebéddel vendégelhette meg a szakembereket. A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai stábjának hagyományos karácsonyi ünnepsége a Magtár Látogatóközpontban került megrendezésre közel 200 munkatárs részvételével. Az esemény során Biró Andrea intézményvezető asszony, valamint dr. Tóth Gabriella és Sinkó Szilárd intézményvezető-helyettesek összegezték az év tanulságait, majd oklevéllel díjazták a kiemelkedő munkát végző kollégákat. Két szakmai elismerő oklevél átadásra is sor került a gyermekek által készített ajándékok kíséretében. 2018-ban a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Családjogi és Szociális Jogi Csoportjának, valamint a régió motoros önkénteseinek, az intézmény Motoros Barátainak töretlen és önzetlen támogatását ismerte el és jutalmazta a Baranya MGYK kollektívája.

Az ünnepséget egy közös ebéd koronázta meg sok ízletes falat és finom desszert kíséretében. A rendezvény lehetőséget teremtett a kötetlen időtöltésre, az oldott, kellemes beszélgetésekre is.

A Baranya MGYK intézménye ezúton is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kíván minden kedves kollégának, támogatónak és segítőnek!

Képek az eseményről

Édes ajándékok a Honsa Kft. Csapatától

48376990_782429955427451_7408511263510102016_nA december hónap továbbra is sok meglepetést tartogat. Számos jó szándékú és segítőkész adományozó látogatja meg intézményünket az ünnep szellemében, sokan közülük az anonim ajándékozók sorát bővítik.

A napokban a Honsa Kft. Csapata örömmel adta át nagy mennyiségű édességcsomagját, melyet a nevelésbe vett gyermekek részére vásároltak. Céljuk, hogy hozzájáruljanak a Baranya MGYK lakásotthonaiban és gyermekotthonaiban élő fiatalok karácsonyához.

Ezúton is köszönjük a Honsa Kft. Csapatának és az intézmény összes adományozójának nagylelkű támogatását!

Karácsony a Pannon Televízióval

kezdőBoldog, karácsonyváró és izgalmas napok köszöntöttek a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Mohácsi Gyermekotthonának nevelt gyermekeire a Pannon TV jóvoltából. A tévé munkatársai december 10-én elvitték ajándékaikat a gyermekeknek, akik izgatottan találgatták, mi lehet a dobozokban. A fiataloknak ekkor még be kellett érniük csupán néhány ajándék kinyitásával, mert az ünnepség a következő nap került megrendezésre. Az egyik hatalmas doboz egy fenyőfát rejtett, a kisebbek pedig a hozzá való díszeket. A kicsik és nagyok délután nagy örömmel díszítették fel a fát, karácsonyi dalok szóltak, közösen énekeltek. Másnap, december 11-én a kis csapat a gyönyörűen feldíszített otthonban várta a tévéseket, akik meglepetésükre újabb ajándékcsomagokat hoztak magukkal. A gyermekek énekkel és tánccal készültek, hogy megmutassák tehetségüket, és így köszönjék meg a felajánlóknak, hogy gondoltak rájuk, és szebbé kívánták tenni az ünnepet számukra.

Az ünnepség során felcsendültek a „Kiskarácsony, nagykarácsony” című dal ismert sorai, majd a kicsik énekes körtánca következett. Az előadást a nagyobb fiúk hagyományőrző tánca és a „Legyetek jók, ha tudtok” című közös dal eléneklése zárta. A nagy várakozás után természetesen elérkezett az ajándékok kibontásának ideje is. Megható volt látni, ahogy a csomagok kibontása közben, a neveltek egymásra gondolva kínálták a játékokat a társaiknak. Mindenki megtalálta azt az ajándékot, aminek felhőtlenül örülhetett: könyvek, társasjátékok, babák, autók, labdák, építők, kirakók, táskák, cipők, ruhák és rengeteg édesség került elő a csomagokból.

Míg a gyermekek játszottak, Biró Andrea intézményvezető asszony nyilatkozott a Pannon TV munkatársainak, és néhány gyermeknek is lehetősége adódott, hogy rövid riportban elmondja, mit jelent számára a karácsony. A feledhetetlen nap végén pogácsa és meleg tea mellett volt idő a kötetlen beszélgetésekre és jókívánságokra is.

A Baranya MGYK intézménye és nevelt gyermekei ezúton is köszönik a Pannon Televízió meglepetését, a sok kedves és szép ajándékot!

Képek az eseményről

1 2 3 58