„Táncban az erő!”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fóti VII. Országos Nyárköszöntő Gyermekfesztiválon a Mohácsi Különleges Gyermekotthon neveltjeinek tánccsoportja is részt vett. Produkciójukkal osztatlan sikert arattak és méltán zsebelték be az első helyezettnek járó jutalmakat. A Dunagyöngye tánccsoport egyik ajándéka egy magas színvonalú klipkészítés volt az „a Hang” csoport jóvoltából. A Baranya MGYK büszkén osztja meg a táncos kisfilmet, melyben egy lánykérés jelenete látható.

Kirándulás a Mecsextrém Parkban

A Pécsvárad, Kossuth Lajos utca 6. szám alatti különleges lakásotthonban élő gyermekek és kísérőik egy egész napos kiránduláson vehettek részt a pécsi Mecsextrém Parkban.  A játékok kiemelt sikert arattak, izgatottan és nagy élvezettel próbálták ki a fiatalok a Park berendezéseit, örömüket fokozta, hogy időkorlát nélkül használhatták a játékokat. A vidám és aktív pillanatok mindenki arcára mosolyt csaltak. A gyermekek a program zárásának közeledtével lelkesen érdeklődtek nevelőiktől, hogy mikor látogathatnak újra a Mecsek szívébe, a kedvenc élményparkjukba.

A nap boldogan és jóleső fáradtsággal zárult.

 

Képek az eseményről

Gombolyító meseterápia

„Egyszer volt, hol nem volt, az Óperencián is túl….”

Az elmúlt hétvégén a Pécsi Gyermekotthon 7-12 év közötti neveltjei a Magyar Népmese Napja alkalmából egy mesés délelőttön vehettek részt a Gombolyító Terápiás Műhelyben.

Mély, lélektani elemzések sora foglalkozik a népmesékkel, hogy milyen módon és miért is hatnak az olvasóra, hallgatóra. Ezek a történetek lelkünk olyan részeivel találnak hangot, melyeket sokszor mi magunk is letagadunk, vagy nem is ismerünk igazán.

A „Kőleves” című mese meseterápiás foglalkozás keretein belül került meghallgatásra, feldolgozásra, „megfőzésre”, „kóstolásra”, megfestésre. A terápia során a relaxáció, a színek, ízek, érzések, érzelmek kifejezése, valamint a tanulságok tudatosítása kapott kiemelt szerepet, ennek segítségével a neveltek közelebb kerülhettek önmagukhoz és egymáshoz.

„Aki nem hiszi, járjon utána...”

Képek az eseményről

1 2 3 68