Itt a farsang, áll a bál…

A Baranya MGYK 3. számú szakmai egység lakásotthonainak közös, immár hagyománnyá vált farsangi mulatsága 2020. február 19-én került megrendezésre a komlói területi irodában. Izgalmas előkészületek után gyermekek és felnőttek vidám jelmezekbe öltöztek.

Platthy István művészetterápiás tevékenységért felelős vezető segítségével a "szalonnafa állítás" népszokást elevenítették fel a gyermekek, mely rítus a bőséget és a termékenységet szimbolizálja. A neveltek énekekkel, kereplők hangos csörgésével, ostor pattogtatásával ébresztették fel a tavaszt.

A télbúcsúztató ünnepségen találkozhattunk táncoló Minnie egerekkel, védelmező szuperhősökkel, vámpírokkal, a szavannáról idetévedt zebrával, bevetésre készülő katonákkal, picurka csontvázzal is. A jelmezes felvonulás és produkciók után közös falatozás és vidám táncos mulatság vette kezdetét.

A hagyományok őrzése, így a farsang ünneplése is kiválóan alkalmas arra, hogy szakmai egységünk neveltjei jobban megismerjék egymást, minőségi időt tudjanak együtt tölteni, ezáltal is erősítve a közösség összetartó erejét.

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük