Tanácskozás a Szigetvári Vigadó Rendezvényközpontban

A szigetvári, gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézmények fontos közbiztonsági tényezők a város életében, ezért a Szigetvári Rendőrkapitányság Rendőrkapitánya tanácskozásra hívta a lakásotthonok és a Speciális Gyermekotthon szakembereit. 2019. december 12-én, délelőtt 10 órai kezdettel a Szigetvári Vigadó Rendezvényközpont tanácskozó termében megbeszélést tartottak bűnmegelőzési és közbiztonsági témákban. A rendezvényt a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezető asszonya, Biró Andrea nyitotta meg, és egyben üdvözölte a hatóság kezdeményezését.

A Rendőrkapitány elmondta, támogatást és szervezett segítséget tudnak nyújtani az érintett intézményeknek. A gyermekek védelmében fontos a felek közti együttműködés, tapasztalat- és információcsere. Segítségnyújtásuk egyik fő eszköze a „Sulizsaru” program kiterjesztése a helyi lakásotthonokra, illetve gyermekotthonra. A program keretében Kovács Gelencsér Szilvia rendőr őrnagy - bűnmegelőzési tanácsadó rendszeresen tart egyéni és csoportos foglalkozásokat a gyerekeknek.

Dr. Arató Attila rendőrfőkapitány véleménye szerint, a gyermekek büntetőjogi felelősségre vonása súlyosabb esetekben indokolt csak. Fontosnak tartja a preventív célú, velük folytatott beszélgetéseket, valamint a tetteik következményeire való figyelemfelhívást és felsőségvállalásuk ösztönzését.

Tájékoztatta továbbá a jelenlévőket a Bűnmegelőzési Tanács honlapján lévő szakmai anyagok, képzések elérhetőségéről, a körözési eljárással kapcsolatos dokumentációk tartalmi és formai elvárásairól.

A tanácskozást kötetlen beszélgetés követte, az esemény a további együttműködés jegyében zárult.

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük