Kiállok érted

A fenti címmel mutatta be darabját a Láthatáron Csoport és a KV Társulat az ORFK Bűnmegelőzési osztályával együttműködve a Szigetvári Vigadóban.

Az előadás témája egyáltalán nem könnyed, amit az is tükrözött, hogy a nézőtéren szinte egy pisszenést nem lehetett hallani, a közönséget teljesen magával ragadta a látvány és maga a téma is.

A mű és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program témája ugyanis elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja.

A főszereplő lányok mélyszegénységből, szeretet nélküli közegből érkeznek és bármit megtennének, hogy egy kis figyelemhez, szeretethez jussanak. Pontosan ez teszi őket kiszolgáltatottá és leginkább alkalmassá az áldozattá válásra.

Az előadás elsődleges célcsoportja az állami gondoskodásban élő fiatalok és a gyermekvédelemben dolgozó felnőttek, de nem csak őket érdekelheti. Fontos érzékenyítő hatással lehet az egész társadalomra, hiszen a darab felveti a kérdést, hogyan segíthetnének a jólétben, biztonságos, szerető környezetben élők a veszélyben lévő fiatalokon.

Tisztelettel köszönjük a részvétel lehetőségét a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnak, valamint Ambrus Zoltán Alezredes Úrnak és munkatársainak a támogató együttműködést a bűnmegelőzés terén.

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük