Varázscsepp Tehetségkutató

dav

2019. május 11-én rendezték meg a IX. Varázscsepp Tehetségkutató Verseny döntőjét a Marczibányi Téri Művelődési Központban, melyen a Baranya MGYK Mohácsi Különleges Gyermekotthonának tánccsoportja is részt vehetett.

A rendezvényt, annak fővédnöke, Járóka Lívia, az Európa Parlament képviselője nyitotta meg. Köszöntő beszédet mondott a döntő két védnöke, Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Főigazgatója, valamint Farkas Félix, az országgyűlés roma nemzetiségi szószólója.

A verseny döntőjébe azok az alap- és szakellátásban élő 7-24 éves gyermekek, fiatal felnőttek juthattak be, akiket az elő-, illetve középdöntőben nyújtott teljesítményük alapján a szakmai zsűri arra méltónak talált.

A nap folyamán számos izgalmas és nívós előadást láthattak az érdeklődők tánc, zene, próza, ének és egyéb kategóriában.

A Mohácsi Gyermekotthont a Mohácsi Duna Gyöngye tánccsoport: Orsós Ferenc, Bogdán Attila és Horváth Ádám képviselte. Felkészülésüket a gyermekotthon dolgozói mellett önkéntes mohácsi hagyományőrző táncosok, zenészek segítették, akik a versenyre is elkísérték a nevelteket, ott élőzenés kísérettel emelték produkciójuk színvonalát.

A tehetséges csapat a döntőre három tánccal is készült: elsőnek egy fiú kötekedőt, majd egy botos cigány táncot, végül egy poharas cigány táncot mutattak be. Fellépésük nagy sikert aratott. Értékelésében a zsűri a következő pozitívumokat emelte ki:

  • a cigány tánc, zene és kultúra a magyar kultúra fontos része, melyet hitelesen adtak át, sok apró részletét mutatták meg oly módon, hogy akár nemzetközi keretek között is bemutatható,
  • nagyon tetszett a táncosok közötti folyamatos dramaturgiai játék, ahogy egymást hergelték, majd kibékültek.

A produkció után a gyermekek kirándulást szerveztek, szép napsütésben sétáltak, megnézték a környék látványosságait. A késői ebédet követően izgatottan hallgatták meg az eredményhirdetést. A sok-sok gyakorlás meghozta eredményét, a mohácsi fiúk egyéb kategóriában első helyezettek lettek és átvehették értékes jutalmukat: a fiatalok ajándékokban részesültek, emellett a nyáron vár még rájuk egy gálaműsor, parlamenti látogatás ebéddel, valamint táborozás Zamárdiban.

Gratulálunk a tánccsapatnak sikerükhöz, további szép eredményeket kívánunk!

A döntőbe jutott továbbá Buzás Friderika Amanda a 4. számú szakmai egység énekese, aki csodálatos hangjával varázsolta el a zsűrit és a közönséget. A Pécsi Gyermekotthon Koboldok tánccsoportja korábban a középdöntőig küzdötte fel magát, míg az elődöntőben jeleskedett Mogyorósi Mihály a 4-es számú szakmai egység énekese. Szívből gratulálunk a tehetséges gyerekeknek!

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.