Szép eredmények a Vadvirág Fesztiválon

dav

Az esztergomi EMMI Speciális Gyermekotthoni Központ 2019. április 30-án XXII. alkalommal rendezte meg népszerű tehetségkutató versenyét, a Vadvirág Fesztivált, melyre az ország minden szegletéből érkeztek résztvevők. A versenyre az alap- és szakellátásban élő, 7-24 éves gyermekek, fiatal felnőttek jelentkezhettek.  A programon a Pécsi Gyermekotthon neveltjei és a Mohácsi Gyermekotthon tánccsapata is képviselte a Baranya MGYK intézményét.

Április 30-án kora reggel indultak el a fiatalok és kísérőik a hosszúnak ígérkező, ámde gyönyörű tájakon átvezető utazásra. A fesztiválon számos értékes, színvonalas előadást láthatott a közönség és a zsűri. A Pécsi Gyermekotthon csapata, a Koboldok táncegyüttes a hazai berkekben népszerű produkciójával lépett színpadra és az előkelő 2. helyezést érte el tánc kategóriában. A Koboldok lelkes tagjai: Gilikter Márk, Sztojka Dávid, Sztojka Milán, Vavika Bianka, Vavika Boglárka, Vavika Richárd. A kitartó, szorgalmas kis csapat a Varázscsepp és a Vadvirág versenyen is elvarázsolta a zsűrit.  A délutáni szekcióban Ökrös Maria mutatkozhatott be aerobic produkciójával. Marcsi a fellépést megelőző napon egy kellemetlen és fájdalommal járó izomhúzódást szenvedett. Ennek ellenére önként vállalta az utazást és a megmérettetésen való részvételt. Színvonalas előadása jutalmául különdíjban részesült.

A Mohácsi Különleges Gyermekotthon neveltjei cigánytánccal neveztek a fesztiválra. A kezdő tánccsapat harmadik, a haladó táncosok második helyezést zsebelhettek be kategóriájukban. Felkészülésüket a gyermekotthon dolgozói mellett önkéntes táncosok, zenészek segítették, akik a versenyre is elkísérték a csoportot, majd produkciójukat élőzenés kísérettel tették színvonalasabbá. A sok gyakorlás és a szakmai segítség csodás eredményt hozott a csapatoknak.

Jó hangulatban, sok szép élménnyel és eredménnyel ért végett az esztergomi tehetségkutató verseny. A gyerekek és nevelőik büszkén és örömmel tértek vissza gondozási helyeikre.

A Pécsi Gyermekotthon neveltjei hazafelé betértek a már kultikusnak számító magyar filmsiker, az Üvegtigris-trilógia forgatási helyszínére is. A gyerekek megcsodálhatták Lali büféjét és lesétáltak az ikonikus tóhoz. Köszönjük ezúton is Pocskay György, Resz Nándor, és Kovács György kollégáknak, az utazás lebonyolítása mellett a gyerekek biztatását, örömükben való osztozását.

Gratulálunk minden résztvevő fiatalnak és felkészítőiknek!

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.