„Befogadlak” nevelőszülői program Pécsen

KezdőképÁprilis 27-én a Zsolnay Kulturális Negyedben került megrendezésre a „Befogadlak – Egy nap a nevelőszülőkért” című, nevelőszülői hivatást népszerűsítő programsorozat pécsi állomásának családi napja. Az esemény célja volt, hogy bemutassák az érdeklődőknek a nevelőszülővé válás folyamatát, bepillantást engedjenek a nevelőszülői hivatás, az ellátási forma sajátosságaiba, ezzel is támogatva a nevelőszülők számának növelésére és a szakmának járó megbecsülés elérésére irányuló országos törekvést.

A rendezvény változatos programokat kínált az érdeklődőknek: táncbemutatók, táncház, pódiumbeszélgetés, koncertek, játszóház és nevelésben élő gyermekek produkciója tette színesebbé a napot. A megnyitó ünnepségen Dr. Őri László Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is köszöntötte a jelenlévőket, felhívva a figyelmet a kezdeményezés fontosságára és aktualitására. A családi napon szakemberek és nevelőszülők adtak tájékoztatást a nevelőszülői munka fontos aspektusairól, szépségeiről és nehézségeiről minden érdeklődő számára.

A nevelőszülők a hét minden napján, napi 24 órában gondoskodnak a befogadott fiatalokról, hozzásegítve őket egy egészséges családi minta és a biztonságos otthon megtapasztalásához. A nemes vállalás, a nevelésbe vett gyermekek sikeres és boldog jövőjéért tett erőfeszítések a szakma szerves részét képezik, mely munka valójában egy sajátos életforma és komoly elköteleződés leképeződése.

Amennyiben szívesen lenne nevelőszülő és vállalná az egyik legszebb és legodaadóbb hivatást, a Baranya MGYK szeretettel várja jelentkezését! Honlapunkon minden lényeges információt megtalál, valamint informálódhat a hálózat szakmai vezetőjénél, Jeszán Csabánénál a jeszanne.tereza@bmgyk.hu email címen, vagy a 06/20/745-6909-es telefonszámon.

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.