Gyermekrajz kiállítás az Alma Galériában

Kezdőkép2019. április 16-án a Baranya MGYK Pécsi Gyermekotthonában nevelkedő Vavika testvérek alkotásaiból nyílt kiállítás a pécsi Alma Galériában (Pécs, Boltív köz). A hat testvért két éve került elhelyezésre a gyermekvédelmi intézményben, és ezidő alatt több alkalommal bizonyították kimagasló tehetségüket. A fiatalok a rajzolás mellett sportban és táncban is jeleskednek, nagyon lelkesek, szeretnek minden közösségi programban részt venni. Művészi színvonalú alkotásaik rendszeresen bemutatásra kerülnek.

A megnyitó napján családias ünnepség keretein belül a gyermekeket Biró Andrea intézményvezető asszony köszöntötte, továbbá Koch József, Platthy István művészetterapeuta, Poór Anna művészetterapeuta asszisztens és Krausz Renáta galériavezető is megosztotta gondolatait. Beszédeikben kiemelték, hogy milyen büszkék a kis alkotókra és tehetségükre, nagyon örülnek, hogy érzéseiket rajzban ki tudják fejezni, és nagy elismerésnek tartották, hogy az ő alkotásaikkal nyitotta meg kapuit az új galéria.

A Vavika testvérek a műveikben a természet változásrendjének szimbolikáját dolgozták fel a népművészet ihletésén keresztül, kifejezve egyéniségüket, örömeiket és bánataikat, belső lelki állapotukat. Az alkotók közül a legidősebb, a 16 éves Erika, a kiállítás után testvérei nevében is beszámolt érzéseikről,: „A köszöntő ünnepség elején elég fura volt, hogy ez csak miattunk van, csak nekünk szól. Ilyet még nem tapasztaltunk életünk során. Végül aztán egyre jobban éreztük magunkat. Összességében jó volt az egész. Jó volt látni így együtt a mi munkáinkat.”

A megnyitón tiszteletüket tették a gyermekek gyermekotthonban nevelkedő társai, a fiatalok nevelői, gyermekvédelmi gyámja, továbbá egyetemista önkéntesek is.

A kiállítás minden nap 13 és 18 óra között látogatható április végéig.

Mindenkit szeretettel várunk!

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.