Farsangi mulatság a 3. számú szakmai egységben

farsang“Jelmezt öltünk, síppal-dobbal

lármázunk egy keveset,

hogy a hosszú, szürke álom

érjen véget, ha lehet…”

A 3. számú szakmai egység lakásotthonainak közös, immár hagyománnyá vált farsangi mulatsága 2019.02.28-án került megrendezésre Komlón. Izgalmas előkészületek után gyermekek és felnőttek vidám jelmezekbe öltöztek.

Platthy István kulturális és művészetterápiás tevékenységért felelős vezető segítségével a “szalonnafa állítás” népszokást elevenítették fel a nevelt gyermekek, mely rítus a bőséget és a termékenységet szimbolizálja. A neveltek énekekkel, kereplők hangos csörgésével ébresztették fel a tavaszt.

A télbúcsúztató ünnepségen megjelentek “emoji”-k és “cowgirl”- ök, akik tánckoreográfiával is készültek, de nővérkével, boszorkánnyal, búvárral, apácával, kalózzal, vadásszal, bohócokkal, sőt még egy picurka unikornissal is találkozhattak a program résztvevői. A jelmezek megcsodálása után közös falatozás és táncos mulatság vette kezdetét.

A hagyományok, így a farsang ünneplése is kiváló alkalom arra, hogy gyermekeink jobban megismerjék egymást, minőségi időt tölthessenek együtt. Ezáltal ápolják társas kapcsolataikat, mindemellett erősödik a közösséghez tartozás érzése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.