„Lélektükrök” Kiállítás Pécsett

Kezdőkép„Lélektükrök” címmel nyílt meg a Csontváry Képzőművészeti Stúdió Egyesületnek kiállítása a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában 2019. január 16-án. A Baranya megyei, pécsi gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő gyermekek, fiatalok és az egyesület régi felnőtt tagjainak alkotásaiból összeálló tárlaton többek között 31 nevelt csodaszép, mély tartalmú, önkifejező akvarell-ceruza képeit láthatja a látogató.

A kiállítást Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, fontos cél, hogy minőségi élet felé vezessük a nevelésbe vett fiatalokat. Ebben a törekvésben kiemelt eszköz a művészet, amely mély lelki folyamatokat indíthat el a gyermekek életében. Képviselő Úr méltatta a Csontváry Képzőművészeti Stúdió több évtizedes, hiánypótló tevékenységét, melynek segítségével megannyi fiatal mindennapjaiba vezették be a művészet eszköztárát, emellett további sok sikert és köszönetet mondott az Egyesület munkatársainak.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Sinkó Szilárd, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezető-helyettese is, aki kiemelte, hogy egy-egy műalkotás nem csak a készítés örömével bír, hanem a külső szemlélő és segítő szívébe is öröm költözik az alkotási folyamat szemlélése közben. Véleménye szerint ezek a képek nem csak esztétikai élményt jelentenek, hanem gyógyítanak is: gyógyul az alkotó gyermek, gyógyul a megfigyelő.  Intézményvezető-helyettes Úr felhívta a figyelmet a kiállítás találó megnevezésére is: „Lélektükrök” – a tükörbe nézünk és talán magunkból is látunk egy kicsit, a gyerekekből sokat, így gyógyul a lélek.

A kiállítás megtekinthető 2019. február 4-ig, hétköznaponként 9 és 19 óra között a Civil Közösségek Háza Gebauer Galériájában (Pécs, Szent István tér 17.).

Képek az eseményről

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.