Megnyílt a Csontváry Képzőművészeti Stúdió kiállítása Budapesten

Kezdőkép2018. szeptember 11-én önálló kiállítás nyílt a Csontváry Képzőművészeti Stúdió alkotásaiból a Budapest Art Brut Galériában. A kiállításon a Baranya MGYK neveltjeinek rajzai tekinthetők meg, többek között a Pécsi Gyermekotthon, az 1., 2. és 3. számú szakmai egység otthonaiban cseperedő fiatalok büszkélkedhetnek művészi munkáikkal. A megnyitóra ellátogatott 16 tehetséges gyermek és kísérőik is. Az eseményt egy egész napos budapesti kirándulással kötötték egybe, melyet nagy izgalommal, lelkesedéssel vártak. A program magában foglalta a Nemzeti Múzeumban a Seuso-kincsek tárlatának megtekintését, valamint egy sóbarlang és az állatkert látogatását is. Az ünnepség délután fél ötkor kezdődött, a kiállított nyolcvan rajz nagyrészt a jelenlévő gyermekek munkáját dicsérte. Dr. Simon Lajos, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem professzora és Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott nyitotta meg az eseményt. Dr. Szili Katalin beszédében hangsúlyozta, hogy műveikkel a nehézsorsú gyerekek sokat adnak a felnőtteknek, a kiállítás látogatóinak. A világot szebbé tesszük azáltal, hogy csodáljuk azokat a műveket, melyek önmagukban egyediek, megismételhetetlenek.

A gyermekek munkái után többen is érdeklődtek, hol a szakemberektől, hol maguktól a kis alkotóművészektől kérdeztek, akik kicsit zavarban voltak ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel meséltek a képeikről, a hozzájuk kapcsolódó történetekről, egyben rögtönzött tárlatvezetést tartottak. Nagyon büszkék vagyunk a Baranya MGYK művészpalántáira, gratulálunk az elért eredményhez!

A kiállítás védnöke Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár. Az alkotások szeptember 26-ig tekinthetők meg Budapesten, az VIII. ker. Üllői út 60-62. szám alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.